Опис
Nutmeg Мускатний горіх, Джайпхал виробництво Індія 100г. Nutmeg Мускатний горіх (Джайпхал) Мускатне дерево (Myristica fragrans) родом із Молуккських островів. Сьогодні це дерево росте в Західній Індії, Індонезії, Малайзії та Шрі-Ланці. Мускатний горіх – кісточка плода, схожого абрикос. Менш відома пряність – мускатний колір – тонка оболонка, яка покриває кісточку всередині плода. Після дозрівання плода, кісточку та принасінник, мускатний колір, поділяють. Мускатний колір просто сушать, а кісточки обробляють вапняним молоком і протягом кількох тижнів сушать на ґратах над вугіллям, що тліє. Трудомісткий та тривалий процес вирощування та обробки призвів до того, що мускатний горіх є однією з найдорожчих прянощів на світовому ринку. Горіх чудово поєднується з м“ясом, рибою, овочами, молоком, солодкими пряниками, кексами, гарячими алкогольними напоями, як глінтвейн. Використовується мускатний горіх при виготовленні різних видів маринаду, солінь. Користь для тіла та Духа. Усуває головний біль, виявляє вторгнень, в“яжучу і заспокійливу дію, посилює статевий потяг. Підвищує апетит, виженуть глистів. Добре допомагає при кашлі, застуді, астмі, риніті. Рекомендується вживати при хворобах печінки, скупченні газів у шлунку та кишечнику, нудоті. Змішайте банан із порошком мускатного горіха, якщо ваш спокій порушила діарея. У склянку теплого молока додайте? чайної ложки мускатного горіха, випийте перед сном для позбавлення від безсоння. Вживання мускатного горіха слід обмежити під час вагітності. Застосування прянощі у кількості більше 1 чайної ложки може призвести до блювання та печіння в шлунку! Збільшує Пітту, зменшує Вату та Капху. Протипоказання: у великих дозах може спричинити печіння у шлунку та блювання. Вагітним жінкам рекомендується вживати мускатний горіх у мінімальній кількості. Цікаво. У Європі мускатний горіх став популярним із кінця XII століття. Вживання цієї пряності стало привілеєм найбагатших і найзнатніших. До кінця XVIII століття ціни на прянощі настільки піднялися, що більшість жителів європейських країн не могли дозволити собі й 1 грам. За 100 г мускатного горіха можна було купити корову та вівцю. Дуже смачно. Десерт з печені яблука. Нагрійте духовку до 280 градусів. Вимийте 4 яблука і виріжте серцевину. Покладіть у форму для запікання. Додайте води, щоб яблука не пригоріли. Змішайте 0,5 склянки родзинок із 1 ч.л. кориці, ? ч. л. мускатного горіха та жменю подрібнених горіхів. Наповніть начинкою серцевини яблук і крапніть кілька крапель розтопленого вершкового масла. Накрийте кришкою і випікайте 40 хвилин, поки яблука не стануть м“якими. Смачна, ароматна і дуже корисна страва. Матеріали з книги “СПЕЦІЇ. Подорож до Королівства смаку“ Навроцька Т.В. Одеса ТЕС 2011 80 сторінок
Характеристики
| Вес |
100 |
| Высота |
0 см |
| Длина |
0 см |
| Ширина |
0 см |